ΑΡΘΡΑ

Ο Γρηγόρης Σολωμός ασχολήθηκε με τα πεδία της ιατρικής, της φυσικής, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, ευρισκόμενος σε διαρκή πνευματική κίνηση για την αναζήτηση της δημιουργικής γνώσης, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και της παραγωγικής σύνθεσης.

Published: Jun 03 Posted Under: Διάφορα

Εφραίμ

Πάτρα 28 Δεκέμβρη 2011

Προς
Την Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»
Αθήνα

 

Αξιότιμε Κε Διευθυντά

Ειλικρινά απορώ με την σπουδή, που όλοι ρίπτουν τον λίθο του αναθέματος εναντίον του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, με εξαίρεση βέβαια την Αγιορείτικη κοινότητα και κάποιες εκατοντάδες φίλων του Αγίου Όρους, που τον περίμεναν έξω από την ΓΑΔΑ, για να τον στηρίξουν ψυχολογικά και ηθικά, ύστερα από την γενική διαπόμπευση που του επιφυλάχθηκε.

Όμως δεν μπορώ να μην ρωτήσω και πρώτον τους ταγούς της Δικαιοσύνης στην πατρίδα μας, τα συνδικαλιστικά όργανα των οποίων ξεσπάθωσαν για να διακηρύξουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την αξιέπαινη αδέκαστη κρίση της την οποία και δεν αμφισβητώ: 

α) Γιατί καθυστερήσατε κοντά τρία χρόνια για να προφυλακίσετε τον Εφραίμ; Μήπως δεν άρεσε σε κάποιους η πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία, κατά την οποία προσκύνησαν 4 εκατομμύρια Ρώσων την «Αγία Ζώνη» και γιατί τον δέχθηκε και ο Πούτιν στο Κρεμλίνο;
β) Χωρίς να υπεισέρχομαι στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, απορώ γιατί κάποιοι άλλοι, που διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις δεν προφυλακίστηκαν (ονόματα δεν αναφέρω αλλά σ’ όλους μας είναι γνωστά) και ο Εφραίμ προφυλακίσθηκε; Μήπως γιατί υπήρχε περίπτωση διαφυγής ή κίνδυνος διάπραξης νέου κακουργήματος; Και ήσαν περισσότερον πιθανοί αυτοί οι κίνδυνοι στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου ή στους άλλους που δεν προφυλακίσθηκαν;
γ) Για να κάνει ο Εφραίμ την κακουργηματική πράξη της ανταλλαγής κάποιων στρεμμάτων λίμνης με μεγάλης αξίας οικόπεδα του Δημοσίου, θα έπρεπε:
Πρώτον, ο συμβολαιογράφος και οι παριστάμενοι κατά την δικαιοπραξία Δικηγόροι να σταματήσουν την διαδικασία της ανταλλαγής, διότι η Λίμνη δεν ανήκε -ως ισχυρίζονται- στη Μονή. Και δεύτερο, γιατί οι αξίες των ανταλλασσομένων αντικειμένων δεν ταυτιζόντουσαν και η ανταλλαγή συνιστούσε σκάνδαλο και πράξη διαβλητή.

Τα είπαν; Όχι! Τι έκανε λοιπόν η Δικαιοσύνη για τους συντελεστές της δικαιοπραξίας; Απολύτως τίποτα! Συμβολαιογράφος και Δικηγόροι είναι ελεύθεροι.

Και ο Εφραίμ φυλακή!

Έγινε έρευνα για να μάθουμε πως και γιατί ο γνωστός Υπουργός του ΠΑΣΟΚ έκανε τον Νόμο, που έδωσε την δυνατότητα στον Εφραίμ να προτείνει την ανταλλαγή;

Και ακόμη, προφυλακίζεται ο Ηγούμενος της Μονής, γιατί ζημίωσε το Δημόσιο. Εκείνος που υπέγραψε το συμβόλαιο εκ μέρους του Δημοσίου, διώκεται; Και

Δεύτερον, θέλω να ρωτήσω πόσο ευτυχείς νιώθουν οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν στις κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο Εφραίμ, και δεν διώχθησαν αυτοί, με την συνδρομή συνταγματικής διάταξης, που παραγράφει το αδίκημα, εφ’ όσον κατά την πρώτη μετά τις εκλογές σύνοδο της Βουλής δεν παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι παρανομήσαντες Υπουργοί. Εδώ φταίει δηλαδή: Ο Κ. Καραμανλής και η Ν. Δημοκρατία γιατί δεν παρέπεμψαν τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, που προώθησαν προς ψήφιση στην Βουλή το Νόμο που επέτρεψε την ανταλλαγή οικοπεδικών εκτάσεων. και ο Γ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ που αδιαφόρησαν, αν και γνώριζαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου προ των εκλογών του 2009 και δεν παρέπεμψαν στο Ειδικό Δικαστήριο τους παρανομήσαντες Υπουργούς της Ν. Δημοκρατίας.

Γιαυτό, κανείς από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης και κανένας από τους πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δημοκρατίας θα έπρεπε να βγαίνουν στα παράθυρα και να μας μιλάνε για ισότητα έναντι του Νόμου και «κούτσουρα δαυλιά καμένα», όπως μας έλεγε χθες βράδυ ο κ. Σηφουνάκης.

Για ποια ισότητα μας λένε όταν οι πολιτικοί δεν διώκονται; Θα έπρεπε να ντρέπονται και ιδιαίτερα οι συνταγματολόγοι, γιατί με τα νομοθετήματά των ασέλγησαν επί της Δημοκρατίας, και

δ) Θυμάμαι την στάση της Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν ο Α. Παπανδρέου δεν παρουσιάστηκε ούτε στην ανάκριση ούτε κατά την εκδίκαση του σκανδάλου Κοσκωτά, στο Ειδικό Δικαστήριο. Κανείς δεν τον ενόχλησε. Προχθές όμως έστειλαν εισαγγελέα για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος για να συλλάβει και προσάξει τον Ηγούμενο με κουστωδία στις φυλακές.

Χαίρε Δημοκρατία για την ισοπολιτεία σου!!!             

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ