ΑΡΘΡΑ

Ο Γρηγόρης Σολωμός ασχολήθηκε με τα πεδία της ιατρικής, της φυσικής, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, ευρισκόμενος σε διαρκή πνευματική κίνηση για την αναζήτηση της δημιουργικής γνώσης, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και της παραγωγικής σύνθεσης.

Published: May 26 Posted Under: Διάφορα

Επισήμανση ότι δεν έκαναν τίποτα οι βουλευτές

Προς
Τον Εκδότη Διευθυντή
της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Αθήνα.

Αξιότιμε Κε Διευθυντά

Πριν από 11 μήνες είχα στείλει την επισυναπτόμενη επιστολή προς όλους τους τότε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την οποία τους επεσήμανα κάποιες παραλείψεις των και κυρίως έλλειψη διάθεσης για λήψη κάποιων συγκεκριμένων μέτρων που διελαμβάνοντο στο πρώτο Μνημόνιο.

Διαβάζοντάς το σήμερα βλέπω ότι μπορούσε να σταλεί και το ίδιο, χωρίς καμιά διόρθωση, ένα χρόνο μετά. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάναμε τίποτα τον χρόνο που πέρασε αν και μεσολάβησαν κοσμογονικά γεγονότα: Παραίτηση Παπανδρέου απ’ όλα τα αξιώματα, εμπλοκή στην μάχη και της Ν. Δημοκρατίας, εφαρμογή και επιψήφιση ενός μεσοπροθέσμου και δεύτερου Μνημονίου με δανειακή σύμβαση (περιορισμός του χρέους PSI) και σκληρότερα μέτρα κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων με παράλληλη και δραματική αύξηση της ανεργίας, δύο εκλογές με αποτέλεσμα την σύνθλιψη του δικομματισμού και την απειλητική εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ με ανησυχητικές για την πορεία της Χώρας προθέσεις και το κυριότερο χωρίς καμιά σοβαρή προοπτική για το μέλλον. Εκείνο δε που θα πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερον είναι η καλλιεργούμενη στις λαϊκές μάζες καθολική απαίτηση να καλύπτουν οι εταίροι μας το έλλειμμά μας για να διάγουμε βίον περισσότερον δαπανηρό εκείνων και χωρίς καμιά εγγύηση για την αποπληρωμή του χρέους. Και ζητάμε ακόμη να μην κάνουμε τίποτα.-

Φυσικά δεν σκέπτομαι να τους ξαναστείλω νεώτερη επιστολή μου!

Γιατί στην πρώτη δεν μου απάντησε ούτε ένας εκ των 150 και πλέον που αριθμούσε τότε η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ.- Και ακόμη γιατί τώρα δεν είναι Κυβέρνηση αλλά μια ομαδούλα που βρίσκεται στον νάρθηκα του Κυβερνητικού Ναού.      
 
Γρηγόρης Σολωμός - 27/06/2012

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ   -   ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ