ΑΡΘΡΑ

Ο Γρηγόρης Σολωμός ασχολήθηκε με τα πεδία της ιατρικής, της φυσικής, της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης, ευρισκόμενος σε διαρκή πνευματική κίνηση για την αναζήτηση της δημιουργικής γνώσης, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και της παραγωγικής σύνθεσης.

Published: Mar 24 Posted Under: Πολιτικό Βήμα

Τα θέσφατα των εκλογών

              

    Από τις συζητήσεις που ακούμε ένα μήνα τώρα στα τηλεπαράθυρα, από την αρθρογραφία και τα ρεπορτάζ του τύπου, τις απόψεις των περί παντός του επιστητού ειδημόνων, που κατακλύζουν τελευταία τα Μ.Μ.Ε. και τις υποστηριζόμενες καθημερινά θέσεις των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων, του Δ.Ν.Τ. καθώς και των σχολίων των Ευρωπαϊκών και υπερατλαντικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, φαίνεται ότι ξεκαθαρίζουν κάποιες έννοιες και βοηθούν σημαντικά, για την απόφαση που θα πάρει ο ψηφοφόρος μπροστά στην κάλπη, αύριο. Και συγκεκριμένα :

    1. Το Μνημόνιο είναι ένα συμφωνητικό μεταξύ δανειζόμενου και δανειστή, που καθορίζει τις υποχρεώσεις αμφοτέρων. 

    Δανειοδότηση χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει.

    Επομένως ο διαχωρισμός των κομμάτων ή των ψηφοφόρων σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς είναι κυριολεκτικά φενάκη. Μπαρούφα. Και εξαπατούν τον λαό τα κόμματα που υπόσχονται δανεισμούς χωρίς Μνημόνιο. 

    2. Όποιος λέει στον λαό ότι θα ακυρώσει ή θα καταγγείλει ή δεν θα εφαρμόσει το Μνημόνιο θα πρέπει και να μας ειπεί που θα βρει τα λεφτά για την κάλυψη του ελλείμματος (11 δις €), πέραν των άλλων υποχρεώσεων. Αν δεν δώσει απάντηση σ’ αυτό το κρίσιμο ερώτημα, οδηγεί σίγουρα την χώρα εκτός Ευρωζώνης και στην δραχμή, με όλα τα γνωστά επακόλουθα.

    3. Μην σας λένε ότι κι αν φύγουμε από την Ευρωζώνη και γυρίσουμε στην δραχμή, δεν χάθηκε ο κόσμος! Γιατί σε λίγα χρόνια μπορούμε να ξαναγυρίσουμε. Συμφωνώ, με μια μικρή υποσημείωση: Ότι τότε για να ξαναγυρίσουμε θα πρέπει να μας επιτρέψουν την επάνοδο τα Σκόπια, που αφού εμείς θα έχουμε φύγει, εκείνα θα έχουν γίνει μέλος της Ε.Ε. και θα πρέπει να συμφωνήσουν για την επιστροφή μας. Τι λέτε θα μας το επιτρέψουν; Μην ξεχνάτε ότι όταν ο (Μεγάλος) Καραμανλής μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ με τον Αττίλα ΙΙ, κάναμε δέκα χρόνια για να ξαναγυρίσουμε, γιατί οι Τούρκοι αντιδρούσαν στην επιστροφή μας και παρά την φοβερή πίεση των ΗΠΑ επιστρέψαμε με πολύ μειονεκτικούς για την Ελλάδα όρους από τους προηγούμενους, που υπαγόρευσε ο Εβρέν. 

    4. Δεν σας υπόσχομαι κάτι καλύτερο για το άμεσο μέλλον. Έχουμε ανηφόρα και μην σας κοροϊδεύουν και πάλι με υποσχέσεις. Ένα σας λέω μόνο: Μην ενισχύετε με την ψήφο σας αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους να γυρίσουμε στην δραχμή. Αυτό σημαίνει καταστροφή.

    5. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε κι άλλο ένα πρόβλημα μεγαλύτερης για μένα σημασίας από το οικονομικό. Πρόκειται για το μεταναστευτικό. Υπάρχει  μέγας κίνδυνος να κατακλυσθεί κυριολεκτικά η χώρα μας από μετανάστες. Μην αφήσετε με την ψήφο σας να κλεινόμαστε στο σπίτι μόλις νυχτώνει. Δεν είμαστε ρατσιστές. Αλλά θέλουμε να κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα.     

    Και τελειώνω με μια συμβουλή. Μην οδηγήσετε με την ψήφο σας την Χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή αμφικτυονία και ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται ότι φυσάει ούριος άνεμος. Μην αφήσετε τα παιδιά σας σε χειρότερη μοίρα και από αυτή των Βαλκανίων. Όσο για την εθνική μας κυριαρχία, που κάποιοι ολοφύρονται για την επαπειλούμενη απώλειά της, θεωρώ κροκοδείλια τα δάκρυά τους και φαρισαϊσμό την αγανάκτησή τους, γιατί όλοι ξέρουμε ότι ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν χωρίς προστάτες και χωρίς αφεντικά. Τώρα τους έπιασε ο πατριωτισμός; Ας ξαναγίνει ένα επεισόδιο σαν τα Ίμια και να ιδείτε, όποιος κι αν είναι στην Κυβέρνηση, θα αρχίσει τα τηλέφωνα Ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά για να μας σώσουν.

    Ας παρακαλέσουμε λοιπόν τώρα τον επίσης προστάτη μας καλό Θεό της Ελλάδας να μας φυλάξει από αυριανές κακοτοπιές. Όχι για την γενιά μας, που υπήρξε τυχερή. Αλλά για τα παιδιά μας.   

 

                       Γρηγόρης Σολωμός, Εφημερίδα "Γνώμη" 16.6.2012

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ   -   ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ